23 Kasım 2013 Cumartesi

mavi mavi masmavi-ilk duyusal havuzumuz

adım adım eğitim setimizin 13.ay sayısındaki etkinliğimizin biri mavi rengini öğrenme üzerine olunca
bizde zeyneple ilk duyusal havuzumuzu (her ne kadar çokkk amatörce ve basit olsada) yaptık. zeynebim suyla oynamayı çok sevdiği için havuzdaki renklerden çok kendisiyle ilgilendi orası ayrı mevzu:)

merak:)

ilk bakış:)



ilk dokunuş:)











ve çıldırdık:)





kurban olurum seni verene ben:)


2 yorum:

  1. Merhaba hilal hanim benimde oğlum 13 aylik adim adım setlerini kullaniyoruz..oyuncaklarla pek arasi yok etrafla daha cok ilgileniyor montessori egitimi hakkinda detayli bilgi rica ediyorum sizden.. yazilarinizida okudum diger sitelerde sde araştırdım ama pek anlayamadim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra hanım. Allah bagıslasın kuzunuzu.
      Montessoriyi bir cümleyle özetlemek çok zor. Ama temel olarak çocuğun kendi başına birşeyler yapabilmesi için ona yardım etmek, yol göstermek demek zannediyorum yanlış olmaz.
      Bunu yaparken de uygun ortamı sağlamak gerekiyor. Çocuğun boyuna uygun eşyalar, minicik ellerine uygun objeler ( fırça, havlu, bardak, tabak vb)
      Böylece çocuğun kendine güven duymasını ve her işini ebeveyninden beklememesini öğretmek amaçlanıyor.

      Etkinlikler ise 0-3 arası müthiş açık olan o algılarını pekiştirmek amacıyla düzenlenen öğretici ama kesinlikle eğlenceli anlar.

      Dil gelişimi, sosyalleşmesi, kendini ifade etmesi açısından ben çok faydasını görüyorum. Hem anne kız keyifli zaman geçiriyoruz hem de interaktif bir eğitici eğlence anı oluyor bizin için.

      Kendinizi kısıtlamayın, araştırdıkça içinde kaybolabileceniz etkinliklerden kuzunuza ve size en uygun olanıyla hemen başlayın. Zaten etkinlik yapmayı içselleştirip özümseyince yapmadan duramayacaksınız. Hatta çocugunuZ talep edecek.

      Geç cvp için üzgünüm. Dilim döndüğünce bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Sormak istedıgınız bir şey olursa yazın lütfen yine.

      Bol etkınlıkli günler dilerim.

      Kayserıden sevgiler

      Sil