22 Mart 2014 Cumartesi

Sen hep Gül emi?

Can parem, ciğer parem, bitanem...evlatcığım, yavrucuğum, kuzucuğum....

Bu cümleleri yazarken gözlerimden yaşlar boşalmasına sebep olan bir olay yaşadık dün gece ne yazıkki... Nefes durdu, dünya başıma yıkıldı, çığlıklarım tüm evi salladı Zeyneb'im. 
Seni o halde görmek yüreğimi deldi geçti be kuzum. Insan hayatında göz açıp kapayıncaya kadar geçen 2-3 saniye yıllar gibi geldi anneciğine... Ne zamanki sen normal nefes aldın annen de yeniden hayata döndü sanki... Allahım sen bir daha yaşatma bize... Sen hepimizin evladını koru..

Dün gece yatma hazırlığındayken sen odanda kağıtlarınla, kitaplarınla oynarken bende pijamalarımı giymek için odama geçtim. Senden gelen tıkanık bir öksürük sesiyle yanına koştum. Can havliyle elimi ağzına attım ne yuttuysan çıkartmak için ama bu o kadar kolay olmadı. Zaten çıkan birşeyde olmadı. Ama o an senin sesin gitti, rengin değişti, nefesin durdu... Baban ve ben ne yapacağımızı bilmeksizin çabalamaya başladık... Deliler gibi bir o yana bir yana koştuğumu, babanın 'doktoru ara' dediğini hatırlıyorum... Gerisi bir boşluktan ibaret...
Bana bir ömür gibi geçen  o bir dakikadan sonra sen normal nefes almaya başladın ama bu seferde tükürükle beraber kan geldi ağzından. 
Baban seni kucakladığı gibi arabaya koştu ve hemen hastaneye gittik. 
Nasıl sürdü, nasıl park etti, ben hastanenin kapısından içeri nasıl koştum hatırlamıyorum. Tek derdim sensin o sırada...
Doktor amca hemen baktı... Ciğer filmi istedi. Çok şükür ciğerde birşey çıkmadı. Boğazda tahriş olmuş o yüzden kanamış dedi. Hastanede geçen bir kaç saatin sonunda sen mışıl mışıl uyudun ve iyi olduguna kanaat getirince eve yolladı bizi doktor amca. 
Gece boyunca nefesini dinledik babanla... Halen ne yuttugunu hatta bir şey yutup yutmadıgını bilmiyoruz. Sen şimdi öğlen uykusundayken ben bu satırları yazıyorum. 
Bu acı olayı burada yazıyorum çünkü bu akılsız annen bazen eften püften öyle şeyleri kafayı takıyor ki...belki istemese bile sanada yansıtıyor bu stresini... Ama hepsi ne kadar anlamsız, ne kadar küçücük şeyler aslında...
Allahım hayırlı ömür versinde birlikte aşamayacağımız bir sıkıntı yok bitanem Allah'ın izniyle... 
Sen hep Gül kuzum... Sen hep mutlu ol...sağlıkla sıhhatle büyü en güzel geleceklere...

6 yorum:

  1. Geçmiş olsun hilal Rabbim korumuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol teyzesi Allah razı olsun. Yarın ayrıntılı bir muayene olucak.

      Sil
  2. Canımm Rabbim korumuş kızımı. Çok kötü oldum sanki yaşadım o anları okurken... Rabbim bir daha yaşatmasın, korusun bütün yavruları inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin esram Allah razı olsun. Çok kötü bir andı:(

      Sil
  3. çok geçmiş olsun ay okurken ağladım minik kuzum benim rabbim korusun tüm şerlerden evlatlarımızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin betülüm. Çok kötü bir geceydi. Allahım kimseye yaşatmasın. Tüm yavrularımızı korusun inşallah.

      Sil